Programma

 

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt Delfzijl één groot maritiem feest tijdens de Havendagen Delfzijl. Vele maritieme bedrijven zullen zich met hun schepen en materieel laten zien in de haven. Op andere locaties zoals in het centrum, in de oude gracht, op het Molenbergplein, bij Seaports Xperience, Noorderpoort en Muzeeaquarium valt ook van alles te genieten en te doen. Vrijdag 30 augustus zorgt de eerste avond van Delfpop voor de muzikale aftrap. Beide evenementen zetten gezamelijk koers naar een topweekend voor iedereen met en zonder zeemansbloed...

 

Tijden en programma per dag

Klik op de data voor een overzicht van het programma per dag:

Overzicht locaties en activiteiten

1. Handelskade: Schepen, materieel, rondvaarten, stands en demonstraties

De haven van Delfzijl in de spotlight. Schepen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, kun je nu op je gemak bekijken. Met sommige schepen kan zelfs een stukje worden gevaren. Onder andere met de zeesleepboot Holland. Op de kade materieel waarmee in de havens wordt gewerkt, zoals kranen, heftrucks en apparatuur voor tankcleaning. Verder diverse stands, demonstraties en natuurlijk ook het nodige muzikale vertier. 

 

2. Centrum: Straattheater, shantykoren, jong talent, maritieme etalages

Het centrum van Delfzijl in maritieme sferen. De straten worden gevuld met zeemansklanken, podia met muziek en dans (Dansschool The legacy) door jong talent en mobiele theatervoorstellingen. De etalages krijgen een metamorfose dankzij de uitgebreide maritieme collectie van Muzeeaquarium. Visliefhebbers halen hun hart op tijdens een proeverij. 

 

3. Molenbergplein: Horeca en Delfpop met Thomas Berger, De Kraaien e.v.a....
Na het succes van vorig jaar krijgt Delfpop een bruizend vervolg. Met een programma verdeeld over drie dagen met dance, top40 en een speciaal programma voor de allerjongsten. Het programma is verdeeld over 3 dagen: Vrijdag 30 augustus vanaf 19.30: Summer Dance met  j da’cor, Dj Mastermind en vrienden; Zaterdag 31 augustus 19.30 - 01.00 :Pieter van der Zweep en Band, Hooked on Red Delicious, De Kraaien en Thomas Berger; Zondag 1 september: Delfpop Kids vanaf 12.30 met Dj en Springkussens...

 

4. Oude Gracht: Stand up paddling en rondvaarten minicoaster (11 meter)

De oude gracht komt tot leven dankzij het gespartel van stand up paddelaars en de vaarbeweging van een heuse minicoaster. Stand up paddling is een spannende manier om je op het water voort te bewegen. Dat moet je gewoon zelf ervaren. Dat je het droog houdt kunnen we niet garanderen. Heb je liever het vertrouwde gevoel van een zeewaardig schip, dan moet je zeker opstappen op de minicoaster van rederij Jan van Dam. Minicoaster? Jazeker, 11 meter lang en plek voor bijna 20 mensen en schaal 1:10. 

 

5. Seaports Xperience Center (SXC): Open huis, horeca, Klimavontuur.nl op Eemsmondgebouw

In SXC opent zich een wereld van techniek en is deze keer het domein van echte durfals. Want de games van SXC worden aangevuld met een tokkelbaan door Klimavontuur.nl. Voor een klein bedragje mag je van het Eemsmondgebouw afglijden. Ja, dat lees je goed. Doe nu even oordoppen in en kijk hier naar een filmpje hoe dat ongeveer gaat: http://www.youtube.com/watch?v=N0zVr7zDNaY 

www.seaportsxperiencecenter.nl

www.klimavontuur.nl

 

6. Noorderpoort Energie & Maritiem: Open huis, opleiding zeevaart en (wind)energietechniek 

Het prachtige gebouw is een blikvanger aan de skyline van Delfzijl en huisvest een bijzondere school. Hier worden zeemannen en windmolenaars opgeleid. Het aantal aanmeldingen stijgt en dat is een goed teken voor de invulling van toekomstige technische vacatures. Pak je kans deze school te gaan bekijken.

www.noorderpoort.nl

 

7. Muzeeaquarium: Gratis toegang, scheepvaart- & prehistorie, zeeaquarium

Superveelzijdig museum voor jong en oud. Een druipsteengrot of een echt hunebed, schelpen in allerlei vormen en kleuren, hondshaaien, de maritieme geschiedenis van Delfzijl, originele duikpakken, het is allemaal te zien in het Muzeeaquarium. En het blijft niet alleen bij kijken, er valt ook veel zelf te doen. Speciaal voor de Havendagen Delfzijl helemaal gratis. 

www.muzeeaquarium.nl

 

 

 

Sponsoren